A föld szállítás napjainkban

A föld szállítás manapság egy igen elterjedt szokás. Ennek oka igen egyszerű. Nem terem mindenütt megfelelő minőségű és mennyiségű föld. De milyen okok indokolhatják, hogy a föld szállítás tájékán körbe nézzen az ember? A föld szállítás egyik legfőbb oka, hogy a felhasználás helyén nem áll rendelkezésre a kívánt mennyiségben és minőségben.
A föld szállítás tevékenységét végző vállalkozások optimális esetben elegendő mennyiségű és minőségű földdel rendelkeznek, ráadásul a legkülönbözőbb felhasználási célokra.

A föld szállítás piaca

Ez a piac is része a szállítói piacnak, még ha vannak egészen kis mennyiségű rendelési egységei is. A föld szállítás még rendelhető legkisebb egységéről nincs pontos információnk, de gyanús, hogy egy marék föld miatt nem fognak egy egész tehergépkocsit mozgósítani. Bár ki tudja? Van az a pénz, amit ha kifizet a megrendelő, akkor az üzemeltetőnek nem fog fájni, hogy a szállítójármű óradíját és a sofőrét is kifizesse. De ez azért elég ritka. Mondhatnánk rendhagyó esetnek is. A témát éltető alapvető igény eléggé sokrétű lehet, nézzünk ezek közül néhányat, melyek megtörtént eseményeken alapulnak, tehát a valóság ihlette őket.

A föld szállítás netovábbjai – napjainkban

A témában érintett öreg motorosok, ahogy az új padavanok is bizonyára tudnak jó példákat hozni a föld szállítás területéről. Ilyenek a következők is.
Kedves érdeklődő vásárol egy kertes családi házat. A házhoz egy kisebb méretű virágoskert és egy nagyobb gyümölcsös és növénykert is tartozik jó pár hektáron. Ez városi viszonylatban nem kis dolog. Hűsünk a heteken, sőt hónapokon keresztül elhúzódó kertgondozás során szomorúan konstatálja, hogy hiába ültetget ezt-azt, hiába próbálkozik a legjobb gumókkal, meg mindennel, abban földben semmi nem akar megmaradni. Felötlik a megoldás! Föld szállítás a mentőöv a jövendő termények számára, ahol a jó minőségű föld, amibe ültetni is lehet akár virágokat is, majd megoldja a problémát. A föld megérkezik és a vele együtt érkező kollégák a teherautó platójának megdöntése után az egész rendelt földmennyiséget a ház udvarán lapátokkal szétterítik, ami nem kis meló egy négy fordulós kör után. A leszállított földmennyiség szakszerű „kicsomagolása” után a háziúr egy öreg masinával szépen megrotálja, összekeveri az új felső rétegben szétterített friss földet az alatta lévő, régi és kimerült földdel, majd az egészet a munka végeztével megöntözi. Némi tápot is kevert hősünk az öntöző vízbe, hogy hadd sarjadjon majd tavasznak hajnalán gyönyörű zöld fű a kert pázsitján. A folytatást nem írjuk ide, de könnyen kitalálhatja bárki, tekintve, hogy az egész procedúrát késő ősszel folytatta le emberünk. Ilyen és ehhez hasonló történet megannyi terjeng ismerős és szakavatott körökben – többnyire okulás gyanánt.

A föld szállítás szakszerűen

A föld szállítás nem csak egy halom föld elszállítása egyik pontból a másikba. A szállítási folyamat alapból a megfelelő minőségű föld kiválasztásával kezdődik – legalábbis ez volna az ideális. A választott rakomány átgondolt kiválasztása tényleg nem vicc és melegen javasolt mindenkinek. Ugye egyértelmű, hogy nem minden zsák föld alkalmas virágok termesztésére és gyümölcsfák ültetésére? Hát persze, hogy nem. De a föld szállítás tevékenységével foglalatoskodó üzletemberek nem tudhatják helyettünk, hogy nekünk magunknak mire is van valójában szükségünk. Ezt nekünk kell tudnunk. De biztosak lehetünk benne, hogy ha már legalább a felhasználás célját tisztáztuk magunkban, bármelyik vállalkozás könnyebben segíti ügyünket.