IVECO Daily 4×4 eladó? Itt vannak a legfontosabb információk, amiket tudni érdemes 

Ha IVECO Daily 4×4 eladó, ne habozzunk vásárolni

A minap láttam egy „IVECO Daily 4×4 eladó” feliratú hirdetést, és azon gondolkoztam, hogy is lehet fenn még egyáltalán egy ilyen jellegű hirdetés, hiszen pont ez a teherautó annyira jó és hasznos, hogy akár újonnan, akár használtan mindenképpen megéri megvásárolni. Hogy ez a hirdetés még hogy lehetett fenn, miközben kapnia kéne bárkinek az alkalmon, aki szeretne egy teherautót? Én rájöttem a válaszra. Az emberek keveset tudnak az egyes járművekről, és ezért nem tudják, mikor jönne össze egy jó ajánlatból egy kisebb lottónyeremény. Úgyhogy, én belevetettem magam a témába, és összeszedtem a legfontosabb dolgokat, amiket erről a modellről tudni érdemes. Így, hogyha legközelebb valaki lát egy hasonló „IVECO Daily 4×4 eladó” feliratú hirdetést, egészen biztosan nem fog csak úgy szemet hunyni felette. 

IVECO-Daily-4x4_pic3

Ha az IVECO Daily 4×4 eladó, erre figyeljünk

Persze minden használt jármű esetében érdemes egy kicsit jobban is utána nézni a témának. Ha egy IVECO Daily 4×4 eladó, akkor azonban gyorsan beszéljünk a tulajjal, hogy pontosan mik is részletek. Addig pedig érdemes megismerkedni magával a járművel is. Így tudjuk, mibe fektetjük a pénzünket. A használt autóknál pedig mindig meg kell próbálni, hogy az eredeti funkciók működnek-e rendesen, vagy éppen vannak olyan részek, amik javításra szorulnának. 

Ha egy IVECO Daily 4×4 eladó tehát, akkor arra figyeljünk, hogy hány kilométert futott, milyen állapotban van a hátsó részének csatlakozója. Tudni kell, hogy maga a 4×4 modell igazi túlélő, nincs olyan úti cél, amit ne lehetne vele elérni könnyedén. Ugyanúgy alkalmas a szállítmányozásra, mint ahogy a terepmunkára, így a kerekei minden útra ki vannak alakítva. Arra azért érdemes figyelni, hogy nem egy verziója van, így azért nem árt megnézni, hogy pontosan melyikkel is van dolga az embernek. 

Amit tudni érdemes, hogy összkerékmeghajtással rendelkezik, így nincs olyan akadály, ami igazi kihívást jelentene a jármű számára. Masszív alzatának köszönhetően igen nagy teherbíró képességgel rendelkezik, ami miatt mindenképpen érdemes legalább megnézni, hogy nem nekünk megfelelő teherautóról van-e szó. 

Hogy egy kicsit a belső jellemzőkről is legyen szó, nézzük meg a technikai számokat.  3,0 literes, 132 kW-os teljesítményű motorról van itt szó, amit egy automatikus sebességváltó is segít. Így nekünk már igazán csak a vezetésre kell koncentrálnunk, nem arra, éppen melyik fokozatban haladunk. Az automata váltó nagy előnye, hogy optimalizálja a motor működését, nincsenek rosszul megválasztott fokozatok. Ennek nagy előnye, hogy nem terheli meg a motor működését, így annak élettartama is sokkal jobb lehet, mint egy kézi sebességváltóval rendelkező járműnek. 

Teherbírását tekintve 4,1 tonnáról van szó, ami gyakorlatilag bármilyen anyagot jelent hatalmas mennyiségben. Mindezt akár 5 méter magasságban pakolhatja fel az ember a teherautóra. A 4×4-es Dailynek tehát semmi sem lehetetlen. 

Ha egy IVECO Daily 4×4 eladó, nézzük a vezetőfülkét!

Talán az egyik legfontosabb szempont egy teherautóban egy vezetőnek mégis csak a vezetőfülke minősége. Az IVECO pedig igyekszik minden tekintetben megfelelni ennek, és odafigyelni arra, hogy mit akar a vevő. Ezért az újabb darabokban már sokkal több tér jut a vezetőnek. Kényelmesen el tud helyezkedni, és minden a keze ügyében lehet a számos tárolónak köszönhetően. Tarthat itt többfajta élelmiszert, italokat, de a legfontosabb dolgaink is mindig a kezünk ügyében lehetnek. 

IVECO-Daily-4x4_pic3

A vezetés tekintetében nézzük meg a vezetést segítő lehetőségeket. Esetleg lehetnek olyan extra funkciók, amik segítenek a városi vagy közúti balesetek elkerülésében. Az sem mindegy, hogy a szélvédő elhelyezkedése és mérete milyen. Hogyha egy IVECO Daily 4×4 eladóvá válik, akkor erre is ügyeljünk a megtekintés során. Nézzük meg, mennyire kényelmesen és tisztán lehet kilátni, így sok balesetet el tudunk kerülni. 

Nem ritka a kisebb hálófülke is a teherautókban. Hogyha egy teherautóban ilyen van, akkor a kényelmet ellenőrizzük. El lehet benne aludni néhány órát? Nem lóg le félig az ember, nem fog a kemény padlón landolni? Még külön plusz pont az is, hogyha itt is van elég tárolóhely. Ha pedig még egy kis olvasólámpát is beszereltek, akkor tényleg minden tökéletes. 

Az IVECO Daily 4×4 eladó a gyártónál is

Akár új, akár használt, az IVECO Daily 4×4 eladó egyenesen a gyártótól is eladó egyébként. Innen a legjobb vásárolni, mert az IVECO Daily 4×4 eladó lehet ugyan magánszemélytől, azonban ő nem fog nekünk pontos leírásokat adni, elmondani tisztán, hogy milyen probléma merült fel vele esetleg. A gyártónál a használt járművek is alaposan át vannak nézve és javítva. A megfelelő alkatrészek cserélve vannak. Így tőlük érdemes a leginkább vásárolni. Nem is beszélve az új autókról, amiket eleve tőlük tudunk megvenni. Hogyha az IVECO Daily 4×4 eladó tehát, szerintem érdemes lecsapni rá, mert a kategóriában keresve sem találhatnánk ennél jobb terméket.