Nyári teendőnk: az autóklíma fertőtlenítés

Ezért fontos az autóklíma fertőtlenítés

Sok nyári teendő vár az emberre ebben az évszakban. A medence takarítása, feltöltése, megvásárlása, a nyaralások szervezése és persze a gyerekekre való felügyelet, amíg az óvoda és az iskola zárva tart. Habár a tavaszi nagytakarításnak már vége, mégis van valami, ami jó, hogyha a nyáron mindenképpen elvégzésre kerül, ez pedig az autóklíma fertőtlenítés. A nevében benne is van, amit első körben fontos róla tudnia az embernek: az autó klímája sajnos jelenleg nem öntisztító (remélhetőleg a jövő emberének már meglesz ez a kiváltsága), éppen ezért a fertőtlenítése központi kérdés minden évszakban, de különösen így nyáron.

Veszélyelhárítás az autóklíma fertőtlenítéssel

Nem is gondolná az ember, hogy mennyi potenciális veszélyt jelent egy nem fertőtlenített klíma. A klíma elzárt belső részeit sajnos nem tudjuk rendszeresen tisztítani (és ne is próbáljuk meg, mert könnyedén kárt ejthetünk a berendezésben), ezért éppen oda gyűlnek be leginkább a kórokozók. Ez azt jelenti, hogy van egy hely az autóban, ahol a szemünk elől elzártan baktériumok, gombák és akár rovarok is megtelepedhetnek, nem is beszélve a porról, ami képes megülni. Ezek egy idő után olyan méreteket öltenek, hogy eltömíthetik a klíma bizonyos részeit, ezzel meghibásodást okozva. Ez pedig sokkal költségesebb kaland lenne a számunkra, mint egy autóklíma fertőtlenítés.

Másik veszélye élettani, egészségre hatásos jelleggel bír. A gombákra sokan allergiások az utasok közül, ez pedig a tér szűke miatt különösen problémás lehet sok ember számára. A kórokozók a klímát használva kijutnak a belső térbe, ahol bármilyen felületen képesek megülni. Legyen szó lábtörlőről, üléshuzatról, akár az ablakokról is, nem tudunk eleget sikálni és mosni ahhoz, hogy megszabaduljunk tőlük. Az autóklíma fertőtlenítésnek tehát erre is megfelelő segítséggel kell szolgálnia.

Az autóklíma fertőtlenítés menete

Mi a megoldás tehát? Az ózonos autóklíma fertőtlenítés lehet a segítségünkre ebben a szorult helyzetben. Ezzel a módszerrel eltüntethetjük a kórokozók gyakorlatilag egészét a kocsiból. Az ózongáz és a belső keringetés bekapcsolódásával a fertőtlenítő hatású anyag eljut mind a klíma belsejébe, mind az utastérbe. Csupán néhány perces, maximum egy órát igénybe vevő folyamatról van szó, ami után már egy fertőtlenített autót vezethetünk tovább. A kórokozók nem csak veszélyesek, hanem kellemetlen szaggal is árasztják el az utasteret, ez pedig egy árulkodó jele lehet annak, hogy elérkezett az idő az autóklíma fertőtlenítésre. Az ózonos megoldás nagy előnye, hogy ettől a kellemetlenségtől is meg tudj szabadítani az embert egy óra alatt. A rossz levegő egy kocsiban még kellemetlenebb hatást kelt, mint a lakásban, itt ugyanis aprócska térben van összezárva több utas, és ez kínos szituációkat vethet fel a későbbiekben. Ezért érdemes még idejében orvosolni a problémát, és időpontot kérni egy autóklíma fertőtlenítésre.

Az autóklíma fertőtlenítés, ha steril autót szeretnénk

Speciális módja ez az autóklíma fertőtlenítésnek, azonban annál hatásosabb. Speciális tisztítószerrel és a magas frekvencia miatt létrejött rezgés igénybe vételével történhet meg, hogy ezzel a módszerrel a legapróbb zugokba is eljut a tisztítóanyag. A kocsiban számos helyen találhatunk apró lyukakat, és még az üléshuzat láncaiba is letelepedhetnek a kórokozók. Ezzel a tisztítási módszerrel azonban biztonságban érezheti magát az ember. Különösen jó ötlet az érzékeny, allergiás személyek esetében, de vannak olyan betegségben szenvedők is, akik számára különösen fontos, hogy minden környezetük közel steril legyen, abban az esetben is mindenképpen ezt az autóklíma fertőtlenítési módszert válasszuk.

Hol végeztessem az autóklíma fertőtlenítést?

A Cool-Mobilnál mindkét fajta fertőtlenítést kérhetjük. Azért ajánlom ezt a helyet, mert nyílt lapokkal játszanak: minden árat már előre megtudhatunk csupán a honlapjuk (https://cool-mobil.hu/klimatisztitas-fertotlenites/) alapján, így nem kell a rejtett költségektől tartanunk, vagy telefonon érdeklődnünk az árak után, ráadásul bármely hétköznap igénybe vehetjük a szolgáltatásaikat. Saját tapasztalataim alapján bátran merem állítani, hogy már csak a munkatársak kedvessége miatt is megéri ezt a céget választani, nekem nagyon bevált, a klímám pedig nem is lehetne tisztább, az én autómban mindig tökéletes a levegő. A nagyobb kényelem érdekében az oldalon közvetlenül is lehetőségünk van egy űrlap kitöltésével az időpontfoglalásra, így ha valaki nem szereti a telefonos ügyintézést, az a lehető legjobb helyen jár.

Az autóklíma fertőtlenítés nem minden

Természetesen a klíma fertőtlenítése nem azt jelenti, hogy az autó további szükségleteit elhanyagolhatjuk. Fontos az ablakok tisztán tartása is, hiszen azon keresztül látja az ember a forgalmat. Ha tisztításról van szó, akkor a kerekek sem maradhatnak ki, folyamatosan ellenőrizzük azok épségét, és ha esetleg valamilyen nagyobb szennyeződést találunk, azt mindenképpen távolítsuk el, ezzel is csökkentve a balesetveszélyt.