Vegytisztító Budapesten

Mit tud egy vegytisztító?

A száraz tisztítás a ruhák mosásának egyik módja, beleértve az olaj vagy a foltok eltávolítását organikus anyaggal vagy kémiai oldószerekkel. Száraz tisztításnak is nevezik, mert a mosás során a víz nem érintkezik közvetlenül a ruhaneművel. A vegytisztító eljárás eredetileg Párizsból származik, Franciaországból, ezért gyakran nevezik „francia vegytisztításnak” is. Jelenleg a legtöbb vegytisztítást professzionális vegytisztító végzi.
Előnye, hogy az öltönyök, gyapjúholmik és kényes selyemruhák tisztán, vasaltan érkeznek vissza, nem fakulnak ki és nem mennek össze. Vannak azonban árnyoldalai is, amit érdemes figyelembe venni, ha az ember vegytisztító szolgáltatástba adná a ruházatát vagy egyéb textíliáit. A vegytisztító fő jellemzője, hogy elkerüli a ruhaszövetek vízmosás okozta károsodásait: nincs zsugorodás, deformáció, jó a színvédelem, nem könnyű a ruha elhalványulása, puha tapintású marad a szövet, könnyen vasalható, és az eljárás alaposan megtisztíthatja az olajat vagy a foltot a ruházaton.

vegytisztito_pic3
A vegytisztítón eljárás olyan textíliák esetében alkalmas, amelyek nem megfelelőek mosásra, és könnyen elhalványulnak. Előnye, hogy megakadályozza a szövetszálak deformálódását és megtartja a szálak eredeti színét, és meghosszabbíthatja a ruhák élettartamát is. A szárazon tisztított ruháknak speciális fertőtlenítő, sterilizáló hatása is van, nem könnyű a rovaroknak, könnyen megőrizhetők.
A ruháinkat elvihetjük vegytisztító üzletbe, nem csupán csak saját otthonunkba kezelhetjük a textíliákat. Magyarországon több vegytisztító is van, közöttük például az Óceán Mosoda is.

Vegytisztító lehetőség az Óceánnál

Vegytisztítás esetén az Óceán tisztítószalon több lehetőséget is biztosít az érdeklődők számára. A tisztítóban már elérhető a házhozszállítás is.
Így már cipelnie sem kell a szennyest, a függönyét vagy bármilyen más tisztításra szoruló textíliáját. A futár felveszi az érdeklődőtől a tisztítandó textíliákat, majd néhány nap múlva patyolat tisztán, frissen vasalva viszi vissza. A szállítási szolgáltatás maga, ráadásul ingyenes, amennyiben a tisztítás összértéke eléri a 8000Ft-ot. Az oldalon az árak menüpontban könnyen ki tudja számolni, hogy mennyibe fog kerülni a tisztítás. Az Ocean Tisztítószalon oldala az alábbi linken elérhető el: https://www.oceantisztitoszalon.hu/. Itt természetesen több szolgáltatás is elérhető.

Az Óceán vegytisztító szolgáltatásai

  • Vegytisztításra, mosásra és vasalásra való lehetőséget is kínálnak a tisztítóban. Amennyiben nincs arra ideje, hogy otthoni mosással, ruhatisztítással vagy pedig a sok időt felölelő vasalással foglalkozzon, akkor keresse fel a budapesti tisztítószalont és ott leveszik ezt a problémát az ember válláról, profi szakembereik készséggel állnak rendelkezésére szaktudásuk legjavával szolgálják ki, akár speciális ruhatisztítás igényeit is.
  • A tisztítóban lehetőséget kínálnak a gyorstisztításra is!
    Amennyiben a ruhatisztítás nem várhat és azonnal van rá szüksége az embernek, akkor gyorstisztítás szolgáltatásuk igénybevételével a leadástól számított néhány óra múlva átveheti a frissen mosott, vegytisztított és kivasalt ruhákat, háztartási textíliákat.
  • Vegytisztítás gyorsan és könnyedén
    Egyes ruhaneműk leggyakrabban csak szárazon, vegytisztító géppel tisztíthatóak. Minden anyagot gondosan megvizsgálnak a tisztítást megelőzően a tisztítóban és ennek megfelelően fogják tisztítani.
  • A szőnyegtisztítás sosem volt egyszerűbb!
    A szőnyegtisztítást technikai okok miatt csak 3,5 méter hosszig tudják vállalni és csak az üzletben tudjuk átvenni, háztól-házig szolgáltatást a szőnyegekre nem vállalnak.
    A szőnyegek tisztítását vibrációs elvű elszívós portalanítással kezdik, majd kézzel előkezelik.
    Ezután következik az egyedi mosás; a minőségi szőnyegtisztítás egyik alapkérdése, hogy minden szőnyeget olyan technológiával kell tisztítani, amelyik az adott szőnyeg típusához, és állagához a legjobban illik.
  • Nem kell bajlódnia az ágyneműk, huzatok és lakástextíliák tisztításával sem!Szakértelmet és nagy odafigyelést igényel a függönyök, asztalterítők, ágytakarók, ágyneműk, huzatok és más finom háztartási szövetek, textíliák tisztítása is. Az üzletben dolgozó szakemberek óvatosan távolítják el még a legmakacsabb szennyeződéseket is, fehérítik, keményítik az anyagot, vagy éppen megóvják azok élénk színeit, hogy otthonában friss és varázslatosan tiszta legyen.
  • Ruhatisztítás könnyedén
    A Budapest központi helyszínén lévő üzletnek köszönhetően könnyen és gyorsan leadhatja a ruháit az üzletben.
    A ruha tisztítás, teregetés, vasalás a dolgozó embernek csak nyűg, hiszen megannyi más fontosabb és kellemesebb dolog van az életben, amire nem jut idő. Vigye inkább az Óceán Ruhatisztító Budapest szalonjába a ruháit!

vegytisztito_pic1

Az Óceán Mosoda és vegytisztító története

A mosoda 2002 óta foglalkozik textíliák tisztításával, vegytisztítással és bérmosással közületeknek, cégeknek és magánszemélyeknek egyaránt. Tevékenységi körükben megtalálható az irodai formaruhák és munkaruhák mosása és tisztítása mellett az öltönyök, estélyi ruhák, esküvői ruhák tisztítása, ágyneműk, lakástextíliák piperemosása, kézi folttisztítás, bőrök, nubuk és velúr anyagok tisztítása, vegytisztítása is.