Hogyan válasszunk kenyérsütő gépet?

A kenyérsütő gép kiválasztásának lépései

A kenyérsütő gép háztartásunk egy fontos és hasznos kiegészítője lehet. Hogyha szeretnénk mi magunk készíteni finom és egészséges kenyeret és egyéb tésztákat a család részére, akkor mindenképpen érdemes beszerezni egyet. Mielőtt azonban nekilátnánk a válogatásnak, érdemes lehet egy kicsit többet megtudni arról, hogy mi alapján is tudunk választani, honnan érdemes rendelni és milyen esetleges extra funkciókra számíthatunk a vásárlás során. Álljunk is neki az információk adagolásának!

A kenyérsütő gép megvásárlásának első lépése: hová, milyen, mekkora?

Mivel a kenyérsütő gép nem igényel a földön kifejezett helyet, ezért nem feltétlenül az az első lépés, hogy megnézzük, hová fog kerülni. Ezt általában tűzhelyeknél, mosdóknál, sőt még a nagyobb mikróknál is meg szoktuk nézni, mielőtt még magán a modellen gondolkodnánk, azonban a kenyérsütőnél nem kell feltétlenül ezzel foglalkoznunk. Hogyha a pultra nem is fér el, akkor használat után egyszerűen eltesszük azt valamelyik szekrénybe.

kenyérsütő gép1_2

Szóval, jelen esetben az első lépés inkább a kapacitás megállapítása lehet. Ez attól függ majd, hogy mekkora is a család, milyen méretű pékárukat szeretnénk egyszerre kisütni. Hogyha csak két-három főnek lesz szüksége az energiára, akkor elég a kisebb, 0,9-es vagy egykilós kenyereket sütő darab beszerzése, azonban nagyobb család esetében találhatunk az áruházakban akár ennek a kétszeresére képes gépet is. Persze a döntés attól is függ, hogy mennyire szeretjük a nagyobb kenyeret, sokan inkább sütnek kétszer a kis ízléses pékáru miatt, minthogy egyben süssenek egy nagyobb adagot.

Hogyha ezt eldöntöttük, akkor jöhet a korábban tárgyalt Hová? kérdésre a válaszunk. Nézzünk szét a konyhában, rendezzük át egy kicsit gondolatban a helyet, és persze mérjük le aránylag pontosan, hogy mekkora helyet szánnánk a terméknek. Általában egy kenyérsütő gép nem foglal kifejezetten nagy helyet, érdemes egy 30x30cm-es kockával számolni a konyhapulton.

Hol vásároljunk kenyérsütő gépet?

Mielőtt még a gépek funkcionális részét megnéznénk, érdemes lehet megtárgyalni, hogy honnan is érdemes a gépet megvásárolni. Általában megbízható márkaboltokat tudok ajánlani, akik kezeskednek a termékeik működéséért. Én személy szerint a Gorenje kínálatát tudom ajánlani, mert itt a legmodernebb gépeket kaphatjuk a legmodernebb és leghasznosabb funkciókkal, mindezt korrekt áron: https://hu.gorenje.com/termekek/fozes-es-sutes/kenyersuto-gep/c/gocook11. Ilyet egyetlen másik gyártónál sem láttam eddig a kenyérsütő gépek esetében. A Gorenje ráadásul megbízható márka, a legtöbb háztartásban található tőlük valamilyen háztartási eszköz, amely már hosszú évek óta működőképes.

A kenyérsütő gép extra funkciói

Mire figyeljünk a kenyérsütő gép extra lehetőségei közül? Nos, egyik nyilvánvaló kérdés lehet a szín, amit sok háziasszony szeret megválogatni. Nem szeretnénk, hogy a termék nagyon elüssön a konyha egészétől, ugyanakkor jó, hogyha visz egy kis hangulatot a helyiségbe.

Minden gép továbbá más és más kenyérformát képes előállítani. Sokaknak vannak preferált formái, a téglaforma például nagyon divatos, de találhatunk kocka formákat, sőt még torta alakot készítő gépeket is.

Hogyha megnézzük a legmodernebb funkciókat, olyanokat találhatunk köztük, mint a modern magadagolás a magvas pékáru előállításához, amely igen nagy segítséget jelent az egészséges étkezéshez, beszélhetünk különböző melegentartási lehetőségekről, késleltetett indításról, aminek a segítségével akár fel sem kell kelnünk ahhoz korán reggel, hogy másnapra finom kenyér lehessen frissen az asztalon. Akár gyümölcsöket is használhatunk ízesítésképp, a gépeknek nem fog emiatt bántódása esni.

kenyérsütő gép1_1 (1)

Egyik legmodernebb funkcióként tudnám leírni a lekvár- és joghurtkészítési lehetőségeket, sőt egyes gépekben akár pizzatésztát is elő tudunk állítani. Így tulajdonképpen máris túlléptünk az egyszerű kenyérsütésen, és többfajta ételt is tudunk készíteni egy kenyérsütő gépben, amely remek lehetőséget jelent az egész család számára, hogy elkészíthessék a legnagyobb kedvenceiket is ebben a kis gépben.

Persze beszélhetünk extra fizikai eszközökről is. A kenyérsütő gépek általában egy vagy két lapáttal rendelkeznek, az utóbbi nagyobb teljesítménnyel képes megdagasztani a tésztát, mint a kevesebb lapáttal rendelkező társa. Általában digitális kijelző, programválasztó és visszaszámláló segíti a munkánkat a kenyérsütés folyamán, sőt előfordulhat egyes gépeket átlátszó oldal is, ahol tudjuk figyelni a kenyér sülését, ezzel is biztosabbá téve az eredményt és persze egy igazi élmény látni, ahogy a munkánk készül.

Érdemes lehet tehát akármelyik háztartásba beszerezni egy kenyérsütő gépet. A bolti kenyérnél nem csak finomabb, de egészségesebb megoldást is kínál. Olcsóbban állíthatunk elő minőségi termékeket, és persze a kenyérsütő gép nem csak a kenyereket süti meg számunkra, hanem az extra funkcióival számos lehetőséget kínál számunkra, amelyekről nem érdemes lemaradni. A kenyérsütő gép változatosabbá és egészségesebbé teheti az egész család étkezési szokásait.