Miért van szükségünk fürdőszoba ventilátorra?

A fürdőszoba ventilátor mibenléte

Ugye ismerjük az érzést, amikor a fürdőszobában állva már a kistükör is bepárásodva néz vissza ránk? Valahogy bepárásodik a levegő, elfogy az oxigén és legjobb lenne ezt valahogy kiereszteni a szabadba, hiszen a pára nem tesz jót sem a bútoroknak, sem a falaknak. Az esetleges penész vagy egyéb kórokozók elkerülése végett érdemes tehát egy fürdőszoba ventilátorba fektetni a pénzünket. Ez egy szuper találmány, amely segíti a levegő áramlását a szobában, hiszen a fürdőszobák többnyire apró, zsúfolt, levegőtlen helyiségek, amelyeken még az sem segít kifejezetten, hogyha egy ablak található a falban. A ventilátor akkor már sokkal jobb megoldás, hiszen az saját maga juttatja kifelé a levegőt. De nézzük is meg, milyen fajta fürdőszoba ventilátorokat találhatunk a piacon, milyet érdemes vennünk attól függően, hogy hova szeretnénk felszerelni és egyáltalán miből is állnak ezek a fürdőszoba ventilátorok.

Sikló – vagy golyócsapágyas fürdőszoba ventilátor legyen?

Mindkettőnek megvan a maga előnye és hátránya, természetesen, a legnagyobb különbség azonban magában a rendeltetésben van. Azonban kezdjük is az elején és vizsgáljuk meg közelebbről a siklócsapágyas fürdőszoba ventilátort. Ez rövid távra igazán előnyös. Ez persze nem arra akar irányulni, hogy csak néhány hétig lesz jó a fürdőszoba ventilátor, hanem arra, hogy egy alkalommal nem tudjuk majd tovább működtetni néhány percnél. Egyébként szerintem teljesen ideális egy fürdőszoba ventilátorhoz, hiszen a kis helyiséget nem kell sokáig szellőztetni, az tényleg csak felesleges pénzkidobás lenne. Ellenben egy rövid szellőztetés a fürdőszoba ventilátorral csodákra lehet képes. Ezek a fürdőszoba ventilátorok csak a fal oldalára szerelhetőek fel, így tehát a mennyezeti felszerelés ebben az esetben teljesen kizárható, és még a döntött mennyezet sem javasolt az esetükben. Működni működne éppen ilyen helyzetben is, azonban sajnos az üzemideje igen kevés lenne, úgy pedig nem túl előnyös bármit felszerelni, hogy tudjuk: nem fogja sokáig bírni. Főleg nem úgy, hogy az egész falat lyukaszthatjuk át a kedvéért. De nézzük is meg akkor a másik fajtát, a golyócsapágyas fürdőszoba ventilátort.

A golyócsapágyas ventilátor már hosszabb működésre tervezett, ezt hosszabb ideig tudjuk egyhuzamban üzemeltetni. Ez talán nem is lenne akkora horderejű, hiszen tényleg valószínűleg nem lesz szükségünk arra, hogy huzamosabb ideig működjön az apró vagy kisebb szobában, azonban ha biztosra szeretnénk menni, ezt a fajtát válasszuk. Igazi előnye azonban az, hogy nem kell érte az oldalfalat elcsúfítani vagy kiverni, hanem a plafonra is helyezhető. Habár ez tényleg csak olyankor opció, amikor a mennyezet a kültérbe vezet, amikor mégis megvan erre a lehetőségünk, akkor sokkal kényelmesebb lehet a működése így. Persze vannak köztes megoldások is, hiszen csővel elvezethető a ventilátor levegője, azonban nyilván minden háznak megvan a maga bonyolult felépítése, így azt csak mi fogjuk tudni pontosan megmondani, hogy melyik fajta is lesz az, amelyikre igazán szükségünk van.

Hol vegyünk fürdőszoba ventilátort?

A fürdőszoba ventilátor természetesen elég sok helyen fellelhető, azonban be is szúrtam egy linket, ahonnan azonnal meg is tudjuk rendelni, hogyha sikerült dönteni, melyiket is szeretnénk végül. Szerintem nem érdemes vele habozni. Hogyha a szoba bármely része a nyílt térbe fut, akkor igazából gyerekjáték lesz a dolgunk, ha azonban a helyiség körül van véve más szobákkal akkor sajnos egy alternatív megoldásra lesz szükségünk és elvezető hálózatot kell majd kiépítenünk a ventilátornak. Akárhogy is legyen, ez az oldal nagy segítséget tud nyújtani a paraméterek pontos felsorolásával, és gyakorlatilag bármilyen technikai eszközt is instant be tudunk szerezni innen, úgyhogy szerintem mindenképpen érdemes lehet vetni rá egy pillantást, így biztosan nem fogunk csalódni, maximum könnyebb lesz a dolgunk. Ha pedig megvan a tökéletes ventilátor, irány a rendelés gomb, nem is lesz más dolgunk, mint várni, amíg a termék megérkezik. A beszereléssel szerintem nem lesznek nagy gondok, de ha mégis megütközünk valahol, ne féljünk profi segítséget kérni.

További tippek a fürdőszoba ventilátorhoz

Ha pedig ennyi nem lett volna elég, és az egyes helyiség típusokhoz mérten szeretnénk további információkat szerezni a termékről, akkor ahhoz is tudok segítséget. Itt ez a remek oldal, amely szerintem elég részletesen elmagyarázza, hogyan és miként érdemes az egyes ventilátorokat felszerelni, úgyhogy érdemes lehet beleolvasni. Itt hosszabb leírásokat fogunk találni arról, hogy az egyes elhelyezési ötletek miért előnyösek vagy éppen hátrányosak számunkra, úgyhogy tényleg érdemes a cikk tüzetesebb átböngészése, mielőtt még belevetnénk magunkat a vásárlás örömeibe.

Remélem, hogy a rövid kis összefoglaló cikkemmel és a további ötletekkel egy kisebb segítség tudtam lenni a vásárlás során, ez lett volna ugyanis a bejegyzés célja. Ha a válasz nem lett volna elég kielégítő, látogassuk meg a másik két linket, úgy már biztosan elég információt fogunk tudni összegyűjteni a tökéletes fürdőszoba ventilátor kiválasztásához.